. Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев оповести, че страната трябва да

...
. Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев оповести, че страната трябва да
Коментари Харесай

Медведев: Русия трябва да си върне лидерството в космоса

. Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев оповести, че страната би трябвало да си върне водачеството в космонавтиката и това е въпрос на национална сигурност.

“Очевидно е, че Русия, която е била първопроходник в космоса, която е била пред всички страни с безусловно болшинство, няма право да сдава позицията си. Днес, за жалост, няма доста постижения, само че е нужно да си върнем водачеството. Това е освен въпрос на авторитет, само че и на държавна сигурност ”, заяви Медведев. Според него централната роля по този въпрос лежи на плещите на Роскосмос.

“Ние влагаме съществени средства в усвояването на космоса. Сравнението с другите страни е, несъмнено, допустимо, само че ние би трябвало да разберем, че при нас финансовите благоприятни условия са едни, а при нашите сътрудници и съперници – други ”, безапелационен е министър председателят. 

Източник: Наказателен кодекс

Космическият уред “Луна-Глоб ”, който е към момента на Земята и дълго време няма да полети до естествения ни сателит. Снимка: Неправителствени организации Лавочкин

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР